Здравословна вода на изложението Вода София 2018

Здравословна вода, богата на антиоксиданти, алтернатива на обикновената чешмяна и бутилирана вода е възможна и постижима. Многообразие от методи за пречистване на водата откриха посетителите на единственото в България изложение за водния сектор в Интер Експо Център – София.

Kangen Water е електрохимично редуцирана или водородна вода. Уредът Enagic филтрира хлора и другите примеси от чешмяната вода, след което разделя водорода и кислорода чрез електролиза. Този процес добавя електрон към водорода и създава нова молекула. Когато се добави към вашата питейна вода, той произвежда богатата на антиоксиданти Kangen Water. Апаратът произвежда 7 вида води с различно pH и съответно различно ниво на алкалност и киселинност, които служат за разнообразни, не само питейни цели.

Правете желаната от вас вода само с един бутон. Силната Kangen Water запазва хигиената в ежедневието, защото притежава разтварящи и топлопроводими свойства. Почиства зеленчуците и месото, ефективна e при почистване на мазнини, отлична за премахване на упорити петна, гарантира по-малко разход на вода при миене на съдове. Водата Kangen  не е просто филтър, тя става алкална, антиоксидантна и преструктурирана. А именно тези качества - дарове от природата са открити от учените в  чудотворните извори Lourdes във Франция, Nordenau – Германия, Tlacote – Mexico и Delhi - India. 

Kangen вода е отритие на японската компания Enagic, която повече от 40 години е на пазара, налага първо в болниците за медицински цели, а после и за всеки дом. Тя вече е част от ежедневието на спортисти, звезди и президенти (Бил Клинтън, Барак Обама, Тайгър Уудс, Стивън Тайлър и мн.др.).

На изложение Вода София Аквафор също работи за по-доброто пречистване на водата в дома. Системи за свръх чисти води и най-добри методи за пречистване ще покажат и от Никол-Н. Компанията се занимава с проблемите на водата за битови нужди от самото си създаване.

Други компании като Zepter участват и с презентация: „Системите за пречистване на вода на Zepter- най-надеждният източник на чиста, здравословна вода във вашия дом.“

UV системи пречистват водата от всякакви химикали. На изложението посетителите откриха продукти нa лидера в тази сфера Trojan Technologies. Компанията разполага с най-голямата база монтирани UV системи в света. Разполага още с компактна система за филтриране, която може да замени цялата първична обработка на отпадъчни води.

На Вода София 2018 има изключително надеждни уреди за измерване на показателите на водата. Ново поколение оптичен сензор на компанията Mettler Toledo прави измерването на разтворения кислород по-лесно от всякога. Модерни филтри, филтриращи системи правят пречистването на водата по-лесно, по-евтино и по-енергийноефективно отвсякога.

Нека не само в Световния ден на водата (22 март) се досещаме за истини, които ни подсказват, че водата е безценен и животоподдържащ ресурс, а всеки ден да правим по една малка стъпка да я пазим и да ценим всяка глътка.

Фактите:

  • Половината от всичката бутилирана вода е пречистена чешмяна вода.
  • Достъпът до чиста вода е проблем за 800 милиона души.
  • Поне 1,8 млрд. души използват източник на вода, заразен с фекалии.
  • Замърсената вода предава заболявания като диария, холера, дизентерия, тиф и полиомиелит. Замърсената вода причинява 502 000 смъртни случаи от диария всяка година.
  • До 2025 г. половината от населението на света ще живее в райони с проблемно водоснабдяване.