Иновативни продукти на Вода София 2018 откриват течовете навреме

Условие за качество и ниски експлоатационни разходи е да се влагат дълговечни материали

Ново поколение уреди за локализиране на течове в системата са сред експонатите на международния форум Вода София 2018 тази година. Единственото специализирано изложение в България за водния сектор до 29 март в Интер Експо Център. Над 100 световни бранда на български и международни компании ще представят продукти и технологии за водобив, пречистване и обработване на водите.

Ново поколение уреди за локализиране на течове ще представи „Мегер България“. Най-голямото им предимство е, че откриват навреме, бързо и лесно местата на изтичане по подземни тръбопроводи.

Да предпази тръбопровода от състояние на вакуум се грижи автоматичен трипътен въздушник с ефективна вентилация. Високата скорост при изпускане на въздуха предотвратява преждевременното затваряне. Това е само един от новите продукти на водещи производители, които ще предложи компанията „ДМ Арматурен“.

Ново поколение фитинг елементи позволяват цялостно заключване на тръбата и гарантират, че няма да се размести по време на монтажа.

Ремонтът на тръбопровода е възможен чрез специални скоби. По този начин се постига пробиване без прекъсване на потока на водата.

Бъдещето при измерването на водата принадлежи на ултразвуковите водомери. Интелигентни аларми откриват навреме течове, механични повреди, обратни потоци, като така намаляват загубите на вода. Ултразвуковите водомери с изключителна точност правят възможно дистанционно отчитане. Идеално решение за трайно маркиране и откриване на стратегически точки от подземната комуникация са интелигентни системи за радиочестотна идентификация на подземни мрежи.

Хидрофорни системи осигуряват безупречно налягане на водата до всички кранове. Успешно се прилагат при водоснабдяване от мрежата, от резервоари или кладенци. Системата на „Хидро Крафт“ се отличава като една от най-тихите в своя клас.

Начините за спиране на течовете са многообразни, стига строители, проектанти и възложители да са подготвени и да настояват за това.

Най-важното условие за качество е да се влагат дълговечни материали, които дават пълна гаранция за водонепропускливост и намаляват експлоатационните разходи, коментира Емил Димитров, представител на “Steinzeug Keramo”, водещият производител на стъклокерамични тръби в Европа.

Пълна палитра от дълговечни материали и ново поколение продукти за водния сектор посетителите ще открият на бизнес форума Вода София от 27 до 29 март.