Технологиите за обработка на води ви очакват от 27 до 29 март в Интер Експо Център

Над 100 световни бранда ще предложат иновативни решения и продукти на единственото изложение в България за водния сектор - Вода София

Иновативни решения и най-нови технологии за пречистване ви очакват на единственото изложение за водния сектор в България Вода София от 27 до 29 март в Интер Експо Център.

Български и международни компании ще представят над 100 световни бранда и техните модерни продукти и технологии за добив, пречистване, ползване и обработка на води. Събитието ще обърне внимание на ключови теми, които са важни за развитието на бранша не само в България, но и в Европа. Изложението привлича международен интерес на компании с директно участие от Германия, Австрия, Италия, Турция, Румъния, Хърватия и Словакия.

Ново поколение пречиствателни станции за бита и производството, модерни филтриращи системи, иновативни продукти, откриващи течовете навреме, дълговечни материали, които намаляват експлоатационните разходи са сред акцентите на Вода София. С уникални технологии за филтриране на водата домакинствата и бизнеса могат да бъдат сигурни в получаването на една по-чиста и здравословна вода.

Освен за общинска инфраструктура, технологиите са в полза и на почти всички индустрии. Те се прилагат освен във водопречиствателна индустрия, и във фармацевтичната и химическа индустрия. Енергетиката, здравеопазването, селското стопанство, хранително-вкусовата промишленост, винопроизводство и производството на безалкохолни и слабоалкохолни напитки са също зависими от системите за пречистване и обработка на вода. Не на последно място минната индустрия, строителството, противопожарната дейност, хотелиерството и спа центровете имат нужда от най-добрите водни технологии.

На 27 и 28 март ще се проведе 10-ата международна конференция Булаква на тема „Инвестиционни предизвикателства пред водния сектор - иновативни решения и финансови стратегии“, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ). В конференцията ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Сред ключовите теми на форума са нуждата от инвестиции във ВиК сектора, финансово изгодни решения за отпадъчни води, управлението на отпадъчни води в държавите от Дунавския регион, обсъждане на нов закон за ВиК.

На 27 март се организира семинар „Оценка и подобряване на енергийната ефективност в промишлеността със средствата на информационните технологии и автоматиката“.

В съпътстващата програма водещи компании участват с презентации за най-надеждните филтриращи системи за питейна вода в дома.

Паралелно с Вода София Интер Експо Център организира и единственото в България изложение за машини и технологии в металообработката MachTech&InnoTech Expo.