OptiOx – оптичен сензор за определянe на количество разтворен кислород  

 

Компанията Mettler Toledo предлага ново поколение оптичен сензор за разтворен кислород, основаващ се на надеждната технология RDO®.

Това е продукт, който ще видим представен от Лабораторна техника инженеринг. Благодарение на RDO® (Rugged Dissolved Oxygen) измерването на разтворения кислород е по-лесно от всякога.

Оптичният сензор осигурява стабилни резултати и време за бързо реагиране - принципът на оптично измерване, използван от InLab® OptiOx. Кислородът в пробата не се консумира химически по време на измерването. Това дава точни и възпроизводими резултати и не изисква разбъркване на пробата.

С уреда се постига бързо измерване с използване на съхраняваната фабрична калибрация - всеки модул на OptiOx разполага с чип, съдържащ фабричната калибрация. Измервателната система е стабилна и без нужда от често калибриране.

Оптичният сензор осигурява лесна работа и поддръжка, спестяващи време - принципът на оптично измерване прави електролитните разтвори излишни.

Той е подходящ за широк спектър от приложения - здравият дизайн и съответстващите аксесоари на InLab® OptiOx го правят идеален за много видове приложения. Оптичният сензор е перфектно оборудван за употреба в лабораторията и във външна среда.

За прецизно измерване на разтворен кислород в чисти и отпадни води, реки и водни басейни, промишлени води, аквакултури и др.

Продуктите на Лабораторна техника инженеринг ще видите в зала 1, щанд C9.